KisseGirl

Extra lätt att läsa

Av Kisse - 2016-08-17 21:29

Filip som börjar trean på måndag har haft det kämpigt i skolan. Strulig klass och inte alls vidare snälla klasskompisar har gjort att Filip känt sig mobbad och det har varit stökigt kring honom. Filip är jätte lugn men har haft det svårt att fokusera på skolarbetet och drömmer sig gärna bort. Läsningen och matten har därför varit jätte kämpigt för honom att få till. Rätt tidigt fick vi till ett åtgärdsprogram men som på många andra skolor är resurserna begränsade och vi tycker inte Filip fått vidare mycket stöd och hjälp och vi har känt oss riktigt oroad hur det ska gå när han nu börjar trean och fortfarande inte kunnat läsa MEN så har det nu äntligen låtsats. Som över en natt kunde han läsa från några meningar till EN HEL BOK!

Som ni ser är det "extra lätt att läsa" bok MEN det är ändå stort. 61 sidor med flera rader av text (stora bokstäver) har tidigare känts helt övermäktigt för Filip att ens försöka sig på och nu har han på två kvällar läst ut hela boken för mig. Första kvällen läste han 47 sidor och ville aldrig sluta men jag avbröt honom då jag märkte han blev trött. Kollade av läsförståelsen också och inga problem där inte.

Känns jätte skönt och vad stolt han själv blev. Både förvånad och jätte stolt!!! Lång väg kvar men det känns som ett jätte steg i hans läsutveckling!!!

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar